Nedklipning af Ligusterhæk

Påsken er over os…

Hvilket dejligt vejr, der rammer os i påsken i år, hvad skal man så bruge alt den tid til??

Jeg har tænkt mig – tænkt mig – nu må vi se hvor meget af det jeg når, at få klippet hækken helt ned og tyndet ud, da den tidligere beboer af huset ikke har fået det gjort i nogle år, er det nu det skal til for at redde hækken.

Det skal jo sikres at man gør det rigtigt og efter mange søgninger på hvordan man gør det er jeg kommet frem til følgende scenarie for nedklipning af hæk.

Man skal sørge for at have reserveret/lejet en trailer, hvis man ikke selv er i besiddelse af en, da der kommer enorme mængder der skal køres på formulder, hvis man ikke lige har en kompostkværn der kan kværne det hele!

Hækken skal klippes ned til ca. 80-90 cm  (ligusterhæk) der skal tyndes meget kraftigt ud, lav evt. skrab på grenen for at se om nogle af stammerne er gået ud (hvis de er grønne under barken er de friske og klar til at skyde igen)
Jeg fjerner selv rigtig mange stammer for at give de tilbageværende mulighed for at komme rigtig fint igen, det vil sige 2 ud af 3 fjernes for at give luft.

Det skal gøres i det tidlige forår, jeg selv er lige kommet sent nok i gang, men har som sagt søgt og søgt på nettet og nogle skriver at man godt kan gøre det i slutningen af April, så derfor har jeg været i gang og det ser godt ud, godt nok noget bart og der forsvinder en del privatliv ved det.

Man skal være klar på at gøde det, her er det bedst at bruge en animix blanding, der kan købes i stort set alle byggemarkeder eller planteskoler, jeg er sikker på at de står klar til at hjælpe dig uanset hvor du vælger at handle.
Hvis du bruger en animix blanding kan det næsten ikke lade sig gøre at overgøde, der skal man være lidt mere forsigtig med en NPK gødning.

Følgende haveredskaber har jeg brugt indtil videre:

Elektrisk hækkeklipper
Stort ørnenæb
lille grensaks
Lille grensav (jeg har haft nogle enkelte stammer der er så tykke, at selv ørnenæbbet måtte give op)
40 mtr. forlængerledning

Som sagt er det vigtigt enten at have en trailer eller en god kompostkværn der kan hjælpe dig af med noget af alt det skrald der bliver, for der bliver meget.

God fornøjelse med det hos dig…

Carsten

Om carstenrc

32 år Salgskonsulent Stor erfaring inden for salg Har B2B og B2C erfaring Ønsker altid at blive bedre
Dette indlæg blev udgivet i Haven og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Nedklipning af Ligusterhæk

  1. Kommer der nogle billeder af kampen?

    mvh
    Dennis

    • carstenrc siger:

      Hey Dennis

      På min facebookprofil er der et par billeder og jeg er ved at ligge et mere op…
      Jeg vandt kampen…den er klippet ned og skal nu laves til flis på onsdag…

      Carsten

Skriv en kommentar